fredag 12 juli 2013

#SongOfTheDay: Alina Devecerski / Gå för långt


Vilken jäkla tur att Alina Devecerski skrev "Flytta på dig" och att den slog igenom i hela Norden så stort som den gjorde. För annars kanske vi inte skulle ha noterat resten av hennes otroligt fina låtar. 

Nu levererar hon igen - den här gången i form av signaturen till Sveriges Radios dramasatsning 
Terapioffer (klicka för att lyssna - funkar bra också i Finland), en dramaserie för unga om psykisk hälsa och ohälsa. Alina har alltså specialskrivit låten för serien.

Det finns ju alltid en risk då artitster specialskriver låtar för t.ex. TV, Radio, nåt evenemang för välgörenhet eller svältande barn, fotbolls-em eller liknande. Sådär att det kanske nog är bra, men inte riktigt som en "äkta" låt av den artisten eller bandet. Många har snubblat på det här då det tänkt att de ska skriva en låt för Eurovisionen, istället för att skriva en bra låt..

För Alina har det här i alla fall inte varit nåt problem, utan hon lyckas (än en gång) förmedla sina enkla men sjukt fina melodier och angstfyllda texter med tryck och på ett fräscht sätt, så att man får hopp för framtiden, istället för att bara slänga sig i ett hörn och storgråta (gör jag det så är det för att det är så bra). Det är inte alla som lyckas med det....

HELA SPELLISTAN I SPOTIFY:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar