lördag 13 juli 2013

#SongOfTheDay: Staffan Hellstrand / Sot-Annas gränd

Den första gången - hur sku man någonsin kunna glömma den?Den 28.51994 gjorde jag min radiokarriärs första artistintervju! Tillsammans med min "kollega" Camilla intervjuade vi Staffan Hellstrand i en gammal husvagn på backstageområdet på "Kokonrock" i Borgå, ett evenemang som drog så lite folk att NSU slutade upp med sina rockfestivalsatsningar. Blev för stort minus i kassan helt enkelt. Om jag inte minns helt fel så var det fler inbjudna & media än betalande i publiken, vilket ju inte är helt bra.

Men Staffan gjorde en sjukt bra spelning, och skivan "Sot" som jag hade lyssnat sönder långt innan han hittade/tappade bort sig till Borgå, är en av dom där skivorna som lite fallit i glömska. Fast då den här låten dök upp tack vare "shuffle"-funktionen kom allt tillbaka! Alla minnen från den skivan, den tiden, då jag var 16 och lekte radio, fast på riktigt (programmet vi gjorde sändes ju trots allt direkt på Radio Östnyland en gång i veckan).

Så efter att ha kastat mig över skivan med hull & hår kan jag inte annat än att dela ut priset för årets ny-gamla album! Fastän det bara är juli...

PS: borde ha ett foto + autograf NÅNSTANS. Om jag hittar det ska jag posta dem här

Hela listan med ALLA låtar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar